Hrvatski radio

Radio Rijeka

Poziv vizažistima: u tijeku prijave na drugo izdanje hrvatskog natjecanja filmske šminke i specijalnih efekata

06.06.2023.

11:49

Autor: Matea Krmpotić Ribarić

Natjecanje filmske šminke

Natjecanje filmske šminke

Foto: SFX Rikon / -

Pozivaju se vizažisti, entuzijasti, cosplayeri i ljubitelji filmske šminke - prijave za natjecanje SFX makeup natjecanje su otvorene!

U sklopu konvencije fantastike Rikon koja će se održati od 29.9. do 1.10.2023. na kampusu Sveučilišta u Rijeci, Udruga "3. zmaj" donosi novo i bogatije izdanje hrvatskog natjecanja filmske šminke i specijalnih efekata - SFX Makeup natjecanje koje ove godine obećava još veću dozu kreativnosti, talenta i spektakularnih transformacija.


Natjecanje okuplja entuzijaste i ljubitelje filmske šminke neovisno o tome jesu li amateri ili profesionalci. Pozivaju se svi koji su spremni demonstrirati svoje vještine, maštovitost i tehničko umijeće u stvaranju nevjerojatnih transformacija.


Nagradni fond od čak 3.000€ uključuje novčane nagrade za prva tri mjesta i nagradu publike te sponzorske poklon pakete za sve finaliste.


Pobjednik/ca osvaja titulu “The 2nd Rikon SFX Makeup Artist 2023” i glavnu nagradu natjecanja: individualnu edukaciju filmske maske pri Učilištu Profokus pod mentorstvom Tatjane Tomšić, članice stručnog žirija, u vrijednosti 1.300€!


Prijavnicu za natjecanje, kao i pravilnik o sudjelovanju, možete pronaći na poveznici.


Pozivaju se svi vizažisti, kozmetičari, entuzijasti, cosplayeri i ljubitelji filmske šminke s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, Republici Sloveniji, Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srbiji da se prijave na natjecanje, a prijave su otvorene do 15.6.2023. godine.


Nakon toga se svi prijavljeni radovi objavljuju na SFXCroatia Instagram profilu i slijedi glasanje publike i sudačkog panela. Glasanjem se odabire 16 natjecatelja koji prolaze u drugi krug, od kojih će samo 8 najboljih proći u veliko finale.


Finale se održava u nedjelju, 1.10.2023. godine, uživo na Rikonu u Rijeci, gdje će finalisti uživo aplicirati maske, specijalne efekte i šminku na svoje modele te pružiti publici dašak doživljaja filmskog seta.


Rikon je jedinstveno događanje u Rijeci te je ujedno najveći festival fantastike u Hrvatskoj, a čak 18 kategorija programskog sadržaja čini ga najbogatijim programom u regiji i šire.


Programski gledano, Rikon je usmjeren na razne teme poput: digitalnih i kreativnih industrija, filma, kostimografije i filmske šminke, znanosti i umjetnosti te popularne kulture.


Program na dobitan način objedinjuje edukativne i zabavne sadržaje, a s ugodnom atmosferom i programom u kojem svatko može pronaći nešto za sebe, Rikon zasluženo nosi titulu najvećeg festivala ovog tipa u Hrvatskoj i jednim od najvećih festivala za mlade u regiji.


Natjecanje filmske šminke

Natjecanje filmske šminke

Foto: SFX Rikon / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.