Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:42 / 15.02.2022.

Autor: Alen Čemeljić

Miloš Hrstić- lijevi bek nezaboravne trofejne generacije Rijeke

Miloš Hrstić

Miloš Hrstić

Foto: Miloš Hrstić (Facebook) / -

Nekada, tamo prije tridesetak godina, ljubitelji nogometa znali su izrecitirati nogometne sastave bez zastajkivanja. Prva jedanaestorica je gotovo uvijek bila ista, prvotimci su ispadali iz ekipe samo zbog kartona ili zbog ozljede.

Navijači Dinama i danas 40 godina poslije znaju onu šampionsku ekipu Vlak, Bračun, Cvetković… koja je završavala s Mlinarićem i Deverićem. Hajdukovci pamte Mešković, Džoni, Rožić…, a završavalo je s Oblak, Jerković, Šurjak. 


Navijači Rijeke pamte trofejnu generaciju Avramović, Makin, Hrstić, Cukrov, Radin, Juričić, Durkalić, Radović, Kustudić, Ružić i Desnica. Lijevi bek iz te ekipe Miloš Hrstić nastavio je kasnije svoju karijeru u Španjolskoj, a kao trener radio je u Omanu i Kini. 


Trenutno boravi u Rijeci i rado se odazvao našem pozivu za razgovor u programu Radio Rijeke. Četrdeset je godina prošlo od njegovog nastupa kao reprezentativca na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, u dresu Rijeke posebno pamti osvajanje prvog kupa protiv Trepče, bio je i prvak Europe s mladom reprezentacijom Jugoslavije. 


Mogao je taj naš razgovor trajati i duže, ima se o čemu pričati s Hrstićem, ali kućni ljubimac Miši nije dao mira. Želio je u šetnju iako pada kiša. Poslušajte:

razgovor s Milošem Hrstićem

Legendarna momčad

Legendarna momčad

Foto: Miloš Hrstić / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.