Hrvatski radio

Radio Rijeka

Brodogradnja ostaje u Kraljevici!

15.09.2014.

13:58

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Činimo sve kako bismo osigurali budućnost brodograđevne djelatnosti u Kraljevici, rekli su Nada Turina - Đurić, predsjednica regionalnog saveza HNS-a i gradonačelnica Kraljevice te Aleksandar Kružić, zamjenik predsjednice SDP-a Kraljevica i predsjednik Gradskog vijeća Grada Kraljevice na današnjoj konferenciji za medije održanoj ispred ulaza u kraljevički škver.

Učinili smo sve, promijenili prostorni plan, a nakon procedure usuglašavanja među nadležnim ministarstvima nadamo se da će u roku od šest mjeseci Vlada donijeti odluku o dodjeli koncesije novom vlasniku na dijelu sadašnjeg brodogradilišta, dok se ostali prostor vraća gradu za druge namjene, rekla je Nada Turina - Đurić.

"Konsenzus između prostornog plana Primorsko-goranske županije i Grada Kraljevice je postignut. Brodogradnja ostaje na površini od 6 hektara, a preostalih 4 hektara koji nisu neposredno uz more namijenili bi se drugim djelatnostima. Dok se ne donese plan, tvrtkama je omogućen daljnji rad", izjavila je gradonačelnica Kraljevice. Javlja Branka Malnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.