Hrvatski radio

Radio Rijeka

Desetak novih nogometnih terena u Kostreni i Kraljevici

29.12.2014.

15:13

Autor: Saša Vuksan, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za Županijski sportski kampus u Kostreni i Kraljevici danas je potpisano pismo namjere. Izgradnjom desetak nogometnih igrališta na dvije lokacije ulaže se u razvoj sporta na području Primorsko-goranske županije.

Četiri do šest nogometnih igrališta trebalo bi se graditi ispod Jadranske magistrale kod Šmrike te još četiri nogometna terena ispod stadiona Pomorca u Kostreni - zasad samo planovi, a uskoro možda i lijepa realnost. To je projekt Županijskoga sportskog kampusa koji bi trebali realizirati Općina Kostrena, Grad Kraljevica i Primorsko-goranska županija.

Tim su povodom pismo namjere potpisali potpisali gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić, načelnica Kostrene Mirela Marunić te zamjenik župana primorsko-goranskog Petar Mamula. Svi oni ulažu po 50 tisuća kuna za izradu zajedničke projektne dokumentacije. 

Ostvarivanje zamišljene ideje o sportskom kampusu omogućit će i razvoj sportsko-rekreacijskog turizma, čime će turistički kapaciteti ovoga područja biti u funkciji tijekom cijele godine. Poslušajte što kaže zamjenik župana Petar Mamula:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.