Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dva "Zelena ključa" kao priznanje creskom turizmu

03.05.2014.

14:12

Autor: Ivana Bilen

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turizam otoka Cresa dobio je još jedno u nizu priznanja. Prestižan ekološki certifikat "Zeleni ključ" pripao je hotelu Kimen i kampu Kovačine, što je odličan mamac za goste iz Europe koji cijene ekološki način života i poslovanja.

Od pet Zelenih ključeva, koliko ih je ove godine stiglo u Hrvatsku, na Cres su doputovala čak dva. Ovaj certifikat nije nimalo lako zaslužti ni sačuvati. Prema riječima Mirjane Rupčić, direktorice hotela Kimen, nužno je sustavno upravljati energijom, razvrstavati otpad, čuvati okoliš, nuditi ekološku prehranu. 

Nada Zidan iz kampa Kovačine naglašava da se, kada gosti ugledaju oznake Zelenoga ključa, objekt mora zadovoljiti njihova očekivanja. A gosti su i više nego zadovoljni Cresom te smatraju da svojom ljepotom i ponudom zaslužuje prestižne certifikate. 

Zeleni ključ priznanje je cijelom creskom turizmu te dokaz da ide u pravom smjeru. Važno je, kažu na Cresu, komunicirati s gostom - čuti njegovo mišljenje i prijedlog. Javlja Ivana Bilen:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.