Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatski policajci na talijanskim skijalištima

23.01.2014.

13:52

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Već treću godinu zaredom, za vrijeme „hrvatskoga skijaškog tjedna" na talijanskim skijalištima, uz talijanske patroliraju i hrvatski policajci, i to temeljem Protokola o suradnji tijekom zimske turističke sezone, potpisanog između Ravnateljstva policije MUP-a RH i Ravnateljstva za javnu sigurnost talijanskog MUP-a.

Hrvatski policajci smješteni su u Centru za osposobljavanje policije u planinskim uvjetima - Centro di addestramento Alpino, u Moeni. Zapovjednik centra Andrea Salmeri kaže da je suradnja iz godine u godinu sve bolja:

U Trentinu u siječnju boravi veliki broj hrvatskih skijaša, a zajedničke patrole su tu da im pomognu ako zatreba. Taj projekt omogućava razmjenu iskustava i u drugim policijskim poslovima, poput onih vezanih uz drogu, oružje i azilante, kaže Salmeri.

Zahvaljujući toj suradnji, već je prvpg dana jednome ozlijeđenom hrvatskom skijašu omogućen prijevoz u domovinu.

Četvorica hrvatskih policajaca - Hrvoje Brkljačić i Stipe MiškićZoran Rajčić i Ivica Baniček - zadovoljni su suradnjom s talijanskim kolegama: Kolege su sjajni domaćini, a hrvatskim skijašima drago je kad nas vide i sretni što, ako imaju nekih problema, mogu računati i na našu pomoćPoslušajte tonski zapis Branke Malnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.