Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako povezati morski i gorski turizam?

16.03.2014.

16:24

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U usporedbi s priobalnim i otočnim, turizam kontinentalnog dijela Primorsko-goranske županije bilježi mnogo skromnije rezultate. Promjene na bolje pritom se velikim dijelom očekuju i od tvrtke Goranski sportski centar koja vodi projekt uređenja skijališta Platak te upravlja s nekoliko sportsko-turistički važnih objekata na području Grada Delnica.

Direktor Goranskog sportskog centra Dario Medvedec ističe da je i ova snijegom oskudna zima potvrdila da Platak treba prestati doživljavati isključivo kao zimsko odredište skijaša te destinaciju koja će funkcionirati nevezano od sadržaja ponude u Delnicama i Gorskom kotaru. Zato slijedi priprema Platka za cjelogodišnji turizam, sport i rekreaciju, jer je to destinacija koja će bit ulaz u Gorski kotar, najavljuje Medvedec.

Kako bi već pri dolasku na Platak posjetitelj znao hoće li, nakon skijanja, njegovo iduće odredište istoga dana biti npr. klizalište ili sportska dvorana s bazenom u Delnicama, tako direktor Goranskog  sportskog centra najavljuje ponudu cjelodnevnih paket aranžmana jer je to način da se gosta zadrži cijeli dan.

Medvedec napominje da realizacija plana kojim se preko Platka nastoji bolje turistički povezati priobalni i kontinentalni dio Primorsko-goranske županije ne ovisi samo o Goranskom sportskom centru, već o hotelijerima, udrugama i svima onima koji su spremni ponuditi sadržajni razlog više da se boravak uz more, češće nego dosad, zamijeni odlaskom u gorje. Javlja Nenad Lučić:  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.