Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nevolje za Dinu: Čermak odustao, Kazahstanci nisu došli

21.02.2014.

11:48

Autor: Olga Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako su pregovarači britanskoga fonda Devon trebali ovaj tjedan doći u Hrvatsku zbog pregovora o Dini, nisu se pojavili. U međuvremenu je od ponude za preuzimanje Diokija i Dine odustao i general Čermak.

Crodux plin Ivana Čermaka odustao je od ponude za Dioki i Dinu. Povjerenik predstečajne nagodbe za Dinu Mladen Janiška dostavio je tu informaciju Trgovačkome sudu u Rijeci. S obzirom da se plan restrukturiranja Dine bazirao na Čermakovoj ponudi, treba izraditi novi s novim investitorom. Zašto je odustao - od Čermaka se neće saznati jer ne daje izjave za javnost.

Pregovarači britanskoga investicijskog fonda Devon iz Kazahstana najavili su dolazak u Zagreb u ovome tjednu, ali nisu došli. Nisu reagirali ni na primjedbe koje im je Janiška uputio na njihovu ponudu jer nije ostvariva bez dogovora s bankama. Istodobno teku pripreme za ročište Diokija u stečaju 4. ožujka, na kojem će se kao vjerovnici pojaviti i 550 radnika Diokija koji su prethodno dostavili svoje tražbine.

Ipak, nije sve izgubljeno, kaže direktor Dine Fabio Giacometti. Sastanak s Kazahstancima zakazan je za sljedeću srijedu. Javlja Olga Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.