Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od rujna pokazne karte Autotroleja na riječkim city-karticama

01.09.2014.

14:58

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U riječkom Autotroleju danas je počelo izdavanje gradske kartice Rijeka City card sustava. Zbog očekivanih gužvi na prodajnim mjestima, Autotrolej je odredio dulji rad svojih blagajni.

Gužvi za sad nema, a građani nisu dovoljno informirani. Do 13. rujna kartice trebaju napraviti učenici osnovnih i srednjih škola, a bit će im upisana mjesečna pokazna karta za rujan. 

Za izradu nove kartice treba ispuniti zahtjev za njezino izdavanje (može se isprintati s interneta) te priložiti kopiju osobne iskaznice ili putovnice, pa tek onda doći pred blagajnički šalter. Prije svih novu karticu moraju izraditi učenici i studenti, dok ostali imaju vremena do kraja ove godine. 

Prepaid karticu može se izraditi na šalteru Autotroleja na Jelačićevu trgu 3, gdje se odmah u karticu može upisati i pokazna karta za rujan. Karticu može se napraviti i u poslovnicama Erste banke.

Kada se kartica jednom izradi, ona vrijedi tri godine, objašnjava glasnogovornica Autotroleja Kristina Prijić. Mjesečne karte moći će se od listopada produžiti preko interneta, a do kraja godine i na kioscima, tako da se više neće morati dolaziti na šalter Autotroleja.

Sve informacije možete pronaći na internetskoj stranici Rijeka City Card ili osobno na blagajnama Autotroleja radnim danom od 6.30 do 21.30, a subotom od 7.30 do 19 sati. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.