Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pronađeno oružje u Crikvenici i konoplja u Bakru

24.07.2014.

11:32

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Imate oružje pod krevetom ili uzgajate indijsku konoplju u vrtu, na balkonu ili u sobi. Zašto mislite da primorsko-goranska policija ne radi svoj posao? Najsvježiji nalazi su oružja na crikveničkom području i konoplje u jednom bakarskom vrtu.

Policija postaje Crikvenica u suradnji sa službenicima Službe organiziranog kriminaliteta PU PGŽ provela je krim istraživanje nad 52-godišnjakom sa crikveničkog područja radi nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Kod njega su pronađeni i oduzeti pištolj marke 'CZ' M 57 s tri pripadajuća spremnika, 101 komad raznog pištoljskog i puščanog streljiva, deset komada detonatorskih kapisli i kilogram plastičnog eksploziva.

Policija podsjeća da oružje i ubojita sredstva koje nedozvoljeno posjedujete možete dragovoljno predati policiji bez sankcija jer akcija Manje oružja - manje tragedija još traje. Protiv građana koji oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

Dovoljno je javiti se na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje. O svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

63-godišnjakinja s područja Bakra osumnjičena je radi počinjenja kaznenog djela iz domene zlouporabe droga. Pretragom stana koji koristi na području Bakra policija je pronašla devet biljaka indijske konoplje. Biljke visine od 90 do 140 cm bile su posađene u vrtu, a osim njih policija je pronašla i 96 komada sjemenki konoplje. Radi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kazneno je prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.