Hrvatski radio

Radio Rijeka

S "NjinomLe" u Liverpool: Let 3 premoćno pobijedio na Dori

11.02.2023.

23:58

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Let 3 je pobjednik Dore

Let 3 je pobjednik Dore

Foto: Dario Njavro za HTV / HRT

Većinom "dvanaestki" koje je zaradila bodovima stručnih žirija i uz čak sto sedamdeset i četiri boda glasova publike, "Mama ŠČ!" predstavljat će nas na Eurosongu 2023.

Let 3 tako će predstavljati Hrvatsku na Euroviziji koja će se održati u gradu Liverpoolu, u Engleskoj. 


Pobjedničku pjesmu potpisuju Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović, ujedno dvojica frontmana Leta 3. 


Zanimljivo je kako su već nakon glasova stručnih žirija Let 3 bili na prvom mjestu, dok su djevojke iz Harmonije disonance, koje su slovile za glavnog favorita, bile tek na trećem mjestu, a pjesma "Master Blaster", grupe Detour, našla se na drugoj poziciji.


Ocjenama žirija, od ostalih izvođača iz našeg kraja, a bilo ih je ukupno 7, najbolje se pozicionirala Eni Jurišić s pjesmom "Kreni dalje", koja je nakon bodova stručnih žirija bila na četvrtom mjestu. 


Damir Kedžo je od samo jednog stručnog žirija dobio najviši broj bodova, te je nakon ocjena žirija bio šesti. 


Situacija se malo preokrenula nakon glasova publike, koji su opet u najvećem broju otišli Letu 3, ali je na drugo mjesto ipak zasjela Harmonija disonance, dok je Detour bio treći.


U finalnom poretku, što se izvođača iz našeg kraja tiče, Damir Kedžo bio je peti, a slijedili su ga u korak Eni Jurišić, zatim Krešo i Kisele kiše, te Barbara Munjas koje je ukupno bila osma. 


Boris Štok bio je četrnaesti, dok je Patricia Gasparini završila na posljednjem, osamnaestom mjestu. 


Prestižnu statuu Dore, umjetnički rad Ivice Propadala, Letu 3 je na pozornici u ruke predala prošlogodišnja pobjednica Mia Dimšić.


Kroz ovogodišnju Doru, koja se održavala u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, u Opatiji,  vodila su nas tri mušketira - Mario Lipovšek Battifiaca, Mirko Fodor i Marko Tolja, a za vrijeme glasovanja, na Dori je nastupio Tony Cetinski, koji je 1994. godine bio šesnaesti na Eurosongu u Dublinu. 

Konačni poredak

Konačni poredak

Foto: HTV / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.