Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrada Zlatno Teslino jaje za izvrsnost u ICT industrijama

01.04.2023.

10:13

Autor: Tatjana Sandalj

Čipovi za računala

Čipovi za računala

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Hrvatska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku – MIPRO prvi put će dodijeliti nagrade za značajan doprinos pojedinaca i gospodarskih subjekata razvoju informacijsko-komunikacijskih tehnologija u znanosti, tehnologiji i gospodarstvu. Tko se sve može prijaviti na natječaj?

46 godina MIPRO posreduje između znanosti, tehnologija i gospodarstva. Autori iz 40 zemalja objavili su 8,5 tisuća radova, a na konferencijama u Opatiji sudjelovalo je tijekom godina 35 tisuća stručnjaka iz različitih ICT područja. 


Živimo u vrijeme pete industrijske revolucije u kojoj se oblikuje novo društvo, pa je vrijeme da MIPRO, osim što neprestano ukazuje na negativne i ističe pozitivne primjere novih praksi, konkretnom nagradom istakne najpozitivnije, govori predsjednik programskog odbora MIPRO-a i predsjednik povjerenstva za dodjelu nagrade dr. Karolj Skala


Stoga glavni kriterij ocjenjivanja neće biti tržišni uspjeh nekog rješenja, a otud i naziv nagrade, ističe Skala podsjećajući da je Nikola Tesla bio inovator, ali i visoko moralan čovjek. 


Bit će dodijeljene dvije nagrade: pojedincu i organizaciji, a o tome tko će ih primiti odlučivat će stručnjaci iz Hrvatske koji su godinama radili u svjetski najpoznatijim ICT tvrtkama.

Nagradit će ono što bude inovativno, novo, originalno i perspektivno.

dr. Karolj Skala

Natječaj je otvoren do 24. travnja, a nagrade će biti dodijeljene prvoga dana ovogodišnje konferencije u Opatiji u svibnju. 


Više o natječaju za dodjelu nagrade Zlatno Teslino jaje pronađite OVDJE, a u međuvremenu poslušajte kako o nagradi govori dr. Skala:

O nagradi Zlatno teslino jaje - kraće

Inovativno, novo, originalno i perspektivno, a tek onda i ne najvažnije tržišno vrijedno

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.