Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vlasnik ipak odvezao strojeve iz "Azelije IT"

21.10.2014.

12:00

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vlasnik tvornice "Azelija IT" u Brodu na Kupi ipak je uspio iz drvoprerađivačkog pogona uspio odnijeti opremu, iako su ga radnici, koji mjesecima ne dobivaju plaće, u tome pokušali spriječiti blokadom izlaza iz tvornice.

Radnici "Azelije IT" jučer popodne ispred ulaza u tvrtku

Nakon što su početkom kolovoza pokrenuli zahtjev za pokretanjem stečajnog postupka, radnici drvoprerađivačke tvornice Azelija IT u Brodu na Kupi u Gorskom kotaru, jučerašnjom su blokadom izlaza iz pogona pokušali spriječiti namjeru vlasnika da iz kruga tvornice odveze strojeve.

Kako nam danas kaže radnik Miro Jakovac, vlasnik je u konačnici uspio ishoditi dopuštenje policije i drugih nadležnih službi te je spomenuta oprema sinoć ipak odvezena. Na policiji je morao dati izjavu da te strojeve neće prodavati sve dok se ne riješi stečaj tvrtke, no vjerojatno će ih koristiti u nekom dugom pogonu, smatraju radnici. 

Od tvornice za proizvodnju drvenih kuća ostalo je tek šestero radnika koji iščekuju rješenje svojih problema, u prvom redu neisplaćene plaće. Još se ne zna što će biti s tvrtkom Azelija IT - radnici čekaju neke informacije od sindikata, zatim nadležni sud pokreće stečaj i određuje stečajnog upravitelja.

Radnici zabrinuti za svoju sudbinu, čiji problemi iz dana u dan rastu, na pitanje kako preživljavaju odgovaraju - "snalazimo se". Što se događa s pogonom i radnicima Azelije IT u Brodu na Kupi prati Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.