Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako je bilo na zadarskom koncertu ''Deep Purple''

18.07.2014.

13:02

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Legendarni britanski hard-rock sastav Deep Purple je u utorak 15. srpnja održao veliki koncert u Zadru na kojemu se, prema procjenama organizatora, okupilo oko sedam tisuća ljudi. Veliki hitovi kao što su Smoke on the water, Hush, Black Night, Hard Lovin' Man ili Strange kind of woman su očekivano izazvali najbolju reakciju publike koja je imala prilike čuti i manje znane brojeve s njihovog recentnog albuma Now What.

Iako je prvotno bilo zamišljeno da će kao uvod u koncert nastupiti popularni splitski kantautor Gibonni, redoslijed je izmijenjen pa se Zlatan Stipišić na pozornicu smještenu na parkiralištu iza dvorane Jazine uspeo nakon stominutne svirke Deep Purplea koji su u Zadru nastupili u sklopu aktualne svjetske turneje.

Nakon iznenadnog otkazivanja ljubljanskog koncerta, zadarski je koncert bio njihova jedina svirka u široj regiji, a priliku da ih pogledaju uživo nisu propustili niti fotograf Ivan Šnajdar i glazbeni producent Berislav Janković koji je u razgovoru s Ivicom Vrkićem podijelio svoje pozitivne dojmove s nastupa te posebno istaknuo kompletnu logističku potporu koju je za održavanje koncerta osigurala lokalna Turistička zajednica, što je još uvijek rijedak, tim više hvale vrijedan primjer na domaćem terenu. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.