Hrvatski radio

Radio Sljeme

Darko Klasić "Gradska uprava treba rješavati prave probleme, a ne raditi promociju samom sebi"

17.06.2022.

12:06

Autor: Radio Sljeme

Darko Klasić

Darko Klasić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Komentirajući najavljene točke Gradske skupštine, koja se treba održati sljedeći tjedan, čelnik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić rekao je da je to popis lijepih želja trenutačne Gradske uprave te umjesto da rješava prave probleme građana, gradonačelnik Tomašević radi promociju samom sebi.

Upozorio je da svakodnevicu u Zagrebu obilježavaju sve lošije komunalne usluge koje se isporučuju građanima, dok se Tomašević i godinu dana nakon izbora bavi kadroviranjem s obzirom da ni nakon godinu dana nisu izabrani gradski pročelnici.


 - Gradonačelnik je izabran ne da bi beskonačno plovio na moru lijepih želja i obećanja, nego da rješava prave probleme, ustvrdio je čelnik HSLS-a te rekao da će za sliedeću sjednicu Gradske skupštine tražiti raspravu o problemima koji trenutačno muče Zagrepčane kao što su: izrada plana gospodarenja otpada, plan promjena GUP-a grada kao temeljnog razvojnog projekta, prometnu studiju itd.


- Gradska uprava i dalje se bavi sama sa sobom, dok Zagreb polako, ali sigurno postaje od Kantograda Smećograd te grad bez inicijative i planova u pogledu rješavanja svojih nakupljenih komunalnih problema, kazao je Klasić.


A tvrdnju da grad nema novac, Klasić smatra promašenom te ističe da Zagreb ima najveći proračun u povijesti od 15 milijardi kuna i kako nije prihvatljivo da se ne rješavaju tekući problemi Zagrepčana.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.