Hrvatski radio

Radio Sljeme

Most traži smjenu predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića!

15.12.2021.

13:37

Autor: Boris Bogić/Hina

Trpimir Goluža

Trpimir Goluža

Foto: Robert Anić / Pixsell

Klub Mosta u Gradskoj skupštini pokrenut će postupak za razrješenje predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Joška Klisovića zbog, po njihovoj ocjeni, ponašanja koje šteti ugledu Skupštine. Najavili su da kreću u prikupljanje potrebnih 12 potpisa gradskih zastupnika za pokretanje postupka razrješenja predsjednika Gradske skupštine, pri čemu će se, kaže, obratiti svim gradskim zastupnicima.


Na to su se odlučili, kaže Trpimir Goluža, potaknuti Klisovićevim predsjedanjem prošlom 6. sjednicom Gradske skupštine na kojoj je, kako tvrdi, "do punog izražaja došao protuposlovnički, nedemokratski i krajnje neracionalan način upravljanja skupštinskom sjednicom".

Mostov zastupnik je precizirao da je Klisović inzistirao na nastavku i kontinuiranom tijeku sjednice održane prošlog četvrtka, iako je ona neprekidno trajala 19 sati, od 9 sati ujutro do 4 sata ujutro slijedećeg dana.

Dodao je da je oporba napustila Skupštinu već nakon 7 od predviđene 43 točke dnevnog reda, iako su, oko 23 sata, svi oporbeni klubovi tražili prekid sjednice i njen sutrašnji nastavak.

Goluža tvrdi da je zbog nastavka i kontinuiranog tijeka sjednice prekršena Odluka Stožera Civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama radi sprječavanja prijenosa bolesti covid-19 jer su time zastupnici, gradonačelnik i njegovi zamjenici, pročelnici gradskih ureda i službenici Gradske skupštine "bili svjesno izloženi nepotrebnom riziku obolijevanja".

Goluža je podsjetio da prema Odluci Stožera Civilne zaštite iza 24 sata nema okupljanja u zatvorenim prostorima više od 50 ljudi.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici