Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tomašević moli za strpljenje zbog neredovitog odvoza otpada

05.07.2022.

13:30

Autor: Ivan Hlupić/Radio Sljeme

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Željko Hladika / PIXSELL

Problemi s otpadom u Zagrebu nisu od jučer, podsjetio je gradonačelnik Tomislav Tomašević novinare koji su ga upitali za neredoviti odvoz otpada u brojnim zagrebačkim naseljima.

Primjerice, 2019. godine Zagreb je bio krcat otpadom, prisjetio se Tomašević. - Problema s glomaznim otpadom bilo je barem triput u zadnjem Bandićevom mandatu, s plastikom je bilo triput problema, ovo je za nas prva situacija i to godinu dana od preuzimanja vlasti a nakon što u zadnjih pet godina nije kupljen nijedan kamion, pojasnio je gradonačelnik. Sugrađane je zamolio za strpljenje. Tvrdi da će tijekom ljeta otkloniti aktualne poteškoće a najesen će implementirati i novi model odvoza otpada i njegove naplate. Jedan od glasvnih ciljeva je ukoniti silne kante s gradskih ulica jer, poručuje Tomašević, ne postoji europska metropola s toliko spremnika za otpad na javnim površinama.


Iskoristio je priliku da upozori i na klipove koje mu podmeću protivnici promjena koje želi provesti, no i da od njih zbog toga neće odustati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.