Hrvatski radio

Radio Zadar

Marko Vučetić: "Kad želim osjetiti uređenu sredinu, a da ima dalmatinski štih, odem u Šibenik, ne u Zadar"

04.01.2022.

13:57

Autor: Filip Matijević

Marko Vučetić

Marko Vučetić

Foto: Dino Stanin / Pixsell

U posljednjim satima 2021. Zadar je – nakon što su uklonjeni nedostaci – dobio ispravan proračun i time izbjegao scenarij da sljedećih mjeseci bude u režimu privremenog financiranja i time prilično stegnutog financijskog remena. Bio je to prigodan zaključak burne političke godine, ali predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić zadovoljan je učinjenim iako za ovakav proračun, kaže, nikada ne bi glasovao

"Proračun je neambiciozan i zabrinjava što ne postoji pozitivna energija kojom bi se stvari mijenjale, ali ja sam iznimno zadovoljan. Pozvao sam da prihvatimo sve amandmane kako bismo pokazali apsurdnu situaciju koju trebamo nadići", kaže Vučetić. 


Kritizirao je gradonačelnika Branka Dukića jer nije reagirao kada je postalo jasno da proračun nije održiv jer se za 2022. projektu Kneževe palača uzelo – zbog drugih projekata – više novca nego Kneževa uopće ima na raspolaganju:


"Tu je gradonačelnik Dukić pokazao vlastitu slabost i slabost HDZ-a, a to je da im je stalo samo do toga da se usvoji proračun i da on sačuva svoju gradonačelničku poziciju", ističe Vučetić ali dodaje da su HDZ, Nezavisna lista Enija Meštrovića i Akcija mladih - izglasavanjem proračuna - pokazali odgovornost. 

O Dukiću i proračunu

Činjenicu da je Akcija mladih podržala proračun ne smatra raspadom koalicije Srcem za Zadar u kojoj su na izbore izašli s njim i SDP-om:


"Ne vidim nikakav problem da mi i u budućnosti djelujemo na principu naše suradnje, ali i isticanja naših različitosti"


Kao posljedicu svih dosadašnjih političkih igara u Zadru Vučetić smatra da je Šibenik u boljem položaju od Zadra: 

Svaki put kad želim osjetiti uređenu sredinu s pozitivnim duhom a da ima dalmatinski štih, odem u Šibenik, ne u Zadar! Zadar je doživio političku destrukciju i prostornu devastaciju.

Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća grada Zadra

Vučetić o Šibeniku


Čitav razgovor s predsjednikom Gradskog vijeća grada Zadra poslušajte u emisiji U objektivu u četvrtak 6. siječnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.