Hrvatski radio

Radio Zadar

"Stampedo na vezove u uvali Dugovača, intervenirala i policija"

30.11.2022.

10:57

Autor: Filip Buzov - SJM

Luka Dugovača Drage

Luka Dugovača Drage

Foto: Županijska lučka uprava / Radio Zadar

U Dragama u uvali Dugovača radovi na uređenju luke su pri kraju no kako upozorava županijski vijećnik HNS-a Milan Stojanov, nastao je stampedo na vezove. Zbog toga je nedavno intervenirala i policija upozorio je Stojanov tražeći odgovore od mjerodavnih u županiji - kada će biti raspisan natječaj za vezove i tko će upravljati lukom. Odgovorio mu je zadarski župan Božidar Longin: 

Vijećnik Stojanov i župan Longin

Mještani Draga su svoje brodice morali pomaknuti na kraj i sad je nastao stampedo - ljudi iz Biograda, Polače, Pašmana su doveli i privezali svoje brodice dok ih mještani Draga drže na suhome - upozorio je Stojanov, a župan priznaje kako je pritisak na vezove na području županije sve veći ali odgovara kako radovi u uvali Dugovača nisu još gotovi. 

Potvrdio nam to danas i ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola koji ima poruku za sve one koji misle "prisvojiti vez": 

To je gradilište, svi koji su privezani su tamo ilegalno. Još nije raspisan natječaj za dodjelu vezova, temeljem naših Pravilnika dodijelit će se ugovor ljudima koji imaju na to pravo - poručuje Škibola. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.