Hrvatski radio

Treći program

Plemenitost i darivanje

07.12.2021.

05:25

Autor: Hrvatski radio

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Plemenitost i darivanje - protulijek za društvene podjele U ubrzanom načinu suvremenoga života u kojemu se mnogi naši sugrađani teško snalaze i koji je još dodatno otežan pandemijom svi se barem ponekad moramo moći osloniti jedni na druge i na tuđu pomoć, plemenitost i darivanje.

Znači li nam više materijalni dar koji nam na trenutak ili trajnije može smanjiti bol i muku ili nam jednako puno ili još i više znači plemenitost darivatelja koji se nesebično zauzima za nas? Jesu li volontiranje, plemenitost i otvorenost za drugoga i njegovu nevolju danas na cijeni? Što možemo učiniti jedni za druge kako bismo uklonili prepreke različitih društvenih podjela - na bogate i siromašne, na one koji imaju i koji nemaju dovoljno za normalan život. 


U Okruglom stolu autora i voditelja prof. dr. sc. Danijela Labaša na blagdan sv. Nikole sudjelovali su predsjednica Hrvatske komore socijalnih pedagoga Alma Rovis Brandić, prof. dr. sc. Zdenko Babić iz Studijskog centra socijalnog rada Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i koordinator rada volontera Pučke kuhinje franjevaca konventualaca na Svetome Duhu u Zagrebu fra Vilček Novački.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Okrugli stol ponedjeljkom

„Okrugli stol“ se bavi pitanjima s područja društvenih i prirodnih znanosti, otvara teme aktualnih kulturalnih i društvenih fenomena, o kojima kroz dijalog i polemiku razgovaraju stručnjaci s određenih područja.

Poslušajte u Slušaonici