Hrvatski radio

Drugi program

Dora 2022: Tina Vukov – Hideout

16.02.2022.

23:19

Autor: HRT

Tina Vukov, Dora 2022

Tina Vukov, Dora 2022

Foto: - / HRT

Tina Vukov rođena je u Rijeci 22. prosinca 1988. godine. Završila je glazbenu školu "Ivan Matetić Ronjgov". Pjevačku karijeru započinje sa samo 14 godina kada potpisuje ugovor s diskografskom kućom Croatia Records, a prvi put se široj javnosti predstavlja s pjesmom "Tuga dolazi kasnije" 2004. godine i to u suradnji s Matijom Dedićem. Dvije godine kasnije izlazi njezin prvi album nazvan upravo po toj pjesmi.

Bilo je to prvo DualDisc izdanje objavljeno u Hrvatskoj koje u cijelosti potpisuje autor Robert Funčić. Te iste godine nastupa po prvi put na Dori te s pjesmom "Il treno per Genova" osvaja 3. mjesto. Osim s Matijom, Tina je ostvarila suradnju i s Arsenom Dedićem u pjesmi "Vraćam se". Godine 2007. osvaja čak šest nominacija za Porin te pobjeđuje u kategorijama Najbolji novi izvođač i Najbolja ženska vokalna izvedba. Godine 2013. godine održala je veliki samostalni koncert u riječkom HNK-u Ivana pl. Zajca u suradnji s dirigentom Igorom Savinom. Godinu dana kasnije započinje suradnju s producentom Zvonimirom Dusperom Dusom, a rezultat te suradnje je njezin drugi studijski album "Što me čini sretnom" objavljen 2021. godine.

HIDEOUT - TINA VUKOV

Autor glazbe: Rejhan Okanović, Tomislav Gojanović

Autor teksta: Tomislav Gojanović, Josipa Vujević

Autor obrade skladbe: Rejhan Okanović


Za Tinu Vukov i pjesmu "Hideout" možete glasati

- telefonskim pozivom na broj 065 22 44 06 

- SMS porukom sadržaja Dora06 na broj 60006


Cijena poziva iz fiksne mreže iznosi 1,50 kn (PDV je uključen u cijenu); cijena poziva iz mobilne mreže iznosi 2,40 kn (PDV je uključen u cijenu), dok je cijena SMS poruke 2,40 kn (PDV je uključen u cijenu).


Glasovanje započinje u trenutku kada to objave voditelji emisije i traje 10 minuta. Više informacija o glasovanju možete doznati ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.