Hrvatski radio

Drugi program

Zlatko Dalić: Usprkos kritikama i napadima ostao sam skroman i ponizan, a rezultat me nagradio

12.12.2021.

21:29

Autor: HR2

Zlatko Dalić u razgovoru s našim reporterom

Zlatko Dalić u razgovoru s našim reporterom

Foto: Lovorko Magdic / hrt

U prvom od serije tradicionalnih razgovora na koncu još jedne sportske godine, gost emisije Sport i glazba bio je izbornik naše nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. U ekskluzivnom razgovoru s Lovorkom Magdićem osvrnuo se na turbulentnu 2021., te najavio ciljeve u godini pred nama.


- Sretan sam zbog produljenja ugovora, jer siguran sam da se nakon Katara možemo plasirati i na Euro u Njemačku, gdje ćemo igrati pred našim navijačima. Veselim se novim uspjesima s ovom pomlađenom reprezentacijom, u startu je podvukao izbornik Zlatko Dalić, sada vezan za Vatrene ugovorom do 2024. godine, iako je sredinom godine njegova izbornička perspektiva djelovala znatno manje svijetlom.


- Svatko se trudio prikazati situaciju na svoj način, a nisu svi znali pravo stanje stvari. Najvažnije je da sam usprkos svim kritikama i napadima ostao skroman i ponizan. Ni sa kim se nisam svađao, niti sam koga povrijedio. Odlučio sam neke stvari promijeniti, ali i zadržao mir i skromnost, što me na kraju nagradilo i sačuvalo.


Uoči godine Svjetskoga prvenstva u Kataru, Dalić je podvukao:


- Imamo godinu dana za mirnu pripremu, kako bismo napravili ono najbolje što možemo. Imamo dobre igrače i dobru perspektivu.


U 20 minuta razgovora Dalić se osvrnuo i na svoje nogometne početke, osobne navike i postulate, a što bi promijenio u pristupu utakmicama 2021. godini i što planira u pripremi za Svjetsko prvenstvo 2022., poslušajte u nastavku.

ZLATKO DALIĆ - razgovor

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.