Hrvatski radio

Prvi program

Iznenadna opasnost - srčani zastoj

12.07.2022.

12:59

Autor: Hrvatski radio

ilustracija

ilustracija

Foto: Lucky Team Studio / Shutterstock

Nastavljaju se nagle promjene vremena i vraćaju se vrućine. A upravo one mogu biti jedan od uzroka srčanoga zastoja od kojega u našoj zemlji na godinu umire oko devet tisuća građana. Procjenjuje se da od svih srčanih zastoja koji se dogode, samo pet do deset posto osoba preživi.


Možemo li prevenirati srčani zastoj i kako pomoći stradaloj osobi doznali smo od predstojnika Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC Rebro i predsjednika Hrvatskog kardiološkog društva, te Zaklade Hrvatska kuća srca, akademika Davora Miličića.prof.Miličić

Pred nama su godišnji odmori pa bi se trebalo  naći vremena i za druženje s nekom dobrom knjigom. Osim zadovoljstva, čitanje knjiga može pomoći i našem mentalnom zdravlju. Kako knjigom do zdravlja uputila nas je voditeljica Odjela za promicanje zdravlja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar dr. Ana Puljak.

dr.Ana Puljak

dr.Ana Puljak

Foto: Sandra Erak / Hrvatski radio

dr. Ana Puljak

Pozivamo vas na Zdravu kavu Udruge Nismo same. Naime, predstavljamo novi projekt Udruge Nismo same pod nazivom Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama. Projekt se temelji na organizaciji „Zdravih kava“ u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica u prostoru udruge. Radionice su namijenjene ženama svih generacija, a zamišljene su kao svojevrsna radna terapija sa svrhom promocije zdravlja i zdravih aktivnosti. Predsjednica udruge Ivana Kalogjera.


Ivana Kalođera

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Izaberi zdravlje

Izaberite zdravlje utorkom od 8 sati! Ugošćujemo ugledne stručnjake, propitujemo aktualne javno zdravstvene teme, izdvajamo pozitivne primjere, upozoravamo na propuste u sustavu zdravstvene zaštite, promičemo zdravi način života i odgovaramo na Vaša pitanja. Budite dio naše ekipe!

Poslušajte u Slušaonici