Hrvatski radio

Prvi program

Radijska ekipa iz Katara uoči utakmice Hrvatska - Maroko

22.11.2022.

Zadnja izmjena 17:48

Autor: Jelena Jularić

U Kataru je sve u znaku nogometnog prvenstva

U Kataru je sve u znaku nogometnog prvenstva

Foto: Krešimir Gotlin / HRT

Hrvatskoj neće biti lako, ali rezultat bi trebao biti na našoj strani. Uoči sutrašnje utakmice Hrvatska - Maroko, u našoj emisiji Dnevni ritam pokušali smo doznati s kojom će momčadi izbornik Zlatko Dalić krenuti protiv Maroka, zna li se tko će biti špica, kakav će biti rezultat, te može li se u Dohi najesti za 100 kuna, kao i koji je najbolji način da se nadoknadi izgubljena tekućina, a da to nije pivo.


Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je danas posljednji trening u Dohi uoči sutrašnje prve utakmice u skupini Svjetskog prvenstva protiv Maroka. Iz Katara su nam se javili naši novinari sportske redakcije Hrvatskog radija Davor Lulić i Krešimir Gotlin.

Uoči sutrašnje utakmice koja počinje u 11 sati, još ne znamo sastav reprezentacije.


- Livaković na vratima, Juranović, Sosa, Gvardiol, Brozović, Modrić, Kovačić, Perišić i Kramarić sigurno igraju. Lovren ili Šutalo, Pašalić ili Vlašić - vidjet ćemo što će izbornik Dalić odlučiti, kaže sportski urednik Davor Lulić.


Hakim Ziyech (Ziječ) najbolji je marokanski reprezentativac.


- Marokanci su navikli na velike vrućine i znaju igrati prljavo, ali nisu ni naši igrači bebe, smatra Lulić.


Stadion na kojem se igra utakmica ima 60 tisuća mjesta u gradu i nalazi se u gradu Al Khoru, koji je udaljen 37 kilometara od Dohe. Osim stadiona, Al Khor ima samo još nekoliko nedovršenih kuća - grad ne postoji, kao i mnogi drugi koji su u nastajanju. Tamo se očekuje se 1000 - 1500 hrvatskih navijača, dok će marokanskih biti oko 10 tisuća.


- Mnogo Australaca i Indijaca pristalice su hrvatske reprezentacije, smatra Lulić.


- Što se tiče pravila ponašanja, malo je strože. U Kataru alkohola nema, a moram priznati da mi je to drago vidjeti, malo je neobično vidjeti trijezne navijače koji se vesele na ulicama, kaže novinar Krešimir Gotlin.


- Što se tiče cijena, u centru Dohe, jedna fina pizza košta 75 rijala, odnosno oko 150 kuna. Litra i pola vode je jeftinije nego kod nas, cijena u trgovini je oko 4 i pol kune, kaže Lulić.


Sutra se očekuje se visoka temperatura, ali stadioni su skroz natkriveni uz klima uređaje. A što se očekuje reprezentacije?


- Od hrvatske nogometne reprezentacije očekuje se da bude prvak, no Dalić zna što treba činiti i treba ići korak po korak da bismo ponovili finale ili korak više. Vidjet ćemo kakva je realnost, zaključuje Lulić.


Koji je način da Hrvatska prođe skupinu?


-Povijesne statistike kažu da treba pobijediti u prvoj utakmici - 1998. i 2018.godine smo pobijedili i u ta dva navrata Hrvatska je došla daleko - do 3. mjesta u Francuskoj i do finala u Rusiji. Kada nismo pobijedili u prvoj utakmici, Hrvatska je ispadala u skupini. Kako bi rekao Grunf, ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti, zaključuju naši novinari Lulić i Gotlin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Dnevni ritam

Dnevni ritam – informativno mozaična emisija 1. Programa Hrvatskoga radija u kojoj svaki radni dan od ponedjeljka do petka donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote. Svaki dan "Dnevni ritam" donosi "Temu dana", razgovore i analize s najrelevantnijim sugovornicima i akterima ključnih događaja, a za naše vjerne slušatelje tu je i "Glas javnosti"! Dnevni ritam – vaš ritam na Hrvatskom radiju od ponedjeljka do petka od 15:00 do 18:00 sati. U sklopu Dnevnog ritma slušateljima Hrvatskog radija donosimo sve najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile dan – od 15 sati slušajte "Dnevne novosti" , a od 17 sati "Aktualno u 17". Uhvatite i držite ritam uz Hrvatski radio!

Poslušajte u Slušaonici