Hrvatski radio

Radio Knin

Drniš za mlade obitelji

27.12.2021.

14:44

Autor: Nives Hladnić

Potpisnici ugovora s gradonačelnikom

Potpisnici ugovora s gradonačelnikom

Foto: Nives Hladnić / HRT

Kako bi zadržao mlade obitelji, Grad Drniš već tri godine financijski pomaže kod njihovog stambenog zbrinjavanja. Iz gradskog proračuna, za tu je svrhu do sada izdvojeno milijun i pol kuna.

Danas je ugovore potpisalo još 10 mladih obitelji.

Drniška demografska mjera sufinanciranja stambenog zbrinjavanja, za obitelji potpisnice znači 55 do 65 tisuća kuna pomoći pri gradnji kuće, kupnji stana ili kuće i proširenju postojećeg stambenog prostora.

Uključujući 10 obitelji koje su danas potpisale ugovore, Grad je u tri godine, na ovaj način pomogao 26 obitelji s milijun i pol kuna. I u proračunu za iduću godinu, za tu svrhu osigurano je 600 tisuća kuna.

Kao doprinos populacijskoj politici, Grad Drniš osigurava za novorođenu djecu 3 tisuće, 5 tisuća, 12 tisuća i 18 tisuća kuna, a ovisno o punjenju proračuna, planira te iznose povećati.

Na širem gradskom području sagrađeno je još predškolskih kapaciteta u Radoniću i Drinovcima. Za četvrto i svako sljedeće dijete, Grad osigurava besplatan vrtić

Čini se da mjere imaju efekta, jer je u drniškim vrtićima prije nekoliko godina bilo manje od 200 djece, a sad ih je više od 300.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.