Hrvatski radio

Prvi program

Hrvatska knjižnica za slijepe

10.12.2021.

12:31

Autor: Hrvatski radio

Hrvatska knjižnica za slijepe

Hrvatska knjižnica za slijepe

Foto: Hrvatska knjižnica za slijepe / HKZASL

Hrvatska knjižnica za slijepe na nacionalnom nivo djeluje na izjednačavanju pristupa pisanoj riječi, znanju i informacijama.

Javna ustanova u kulturi Hrvatska knjižnica za slijepe omogućava pristupačnost knjižnične građe korisnicima s teškoćama pri čitanju standardnog tiska i više od pedeset godina brine o potrebama slijepih i slabovidnih osoba kada su čitanje i pismenost u pitanju. Poslanje knjižnice je odgovoriti na potrebe i zahtjeve korisnika  kada su u pitanju usluge kojima se potiče čitanje, pridonosi obrazovanju i kulturnom životu.


 Knjižnica provodi Ugovor iz  Marakeša  koji olakšava pristup objavljenim djelima  i ne podliježe plaćanju autorskih prava, o radu Hrvatske knjižnice za slijepe govori ravnateljica Karolina Zlatar Radigović.

HKZASL ravnateljica Karolina Zlatar Radigović

U njenom sastavu nalaze se  studiji za snimanje zvučnih knjiga i brajična tiskara. Sama proizvodi fond, a što se tiče lektirnog sadržaja knjižnica je pokrila kompletni sadržaj za osnovne i srednje škole. Evo tko sve može postati član ove knjižnice.

korisnici knjižnice za slijepe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Umijeće odrastanja

Biti roditelj, najteža je uloga koju nam je život dodijelio. Prihvatimo li je ozbiljno, tada nam se svakodnevno pitanja nameću sama – jesmo li dobro postupili, hoćemo li donijeti ispravnu odluku, što je za naše dijete najbolje? Ova pitanja postavljaju si i svi drugi koji rade s djecom i za njih – odgajatelji, učitelji, liječnici, psiholozi, defektolozi, sociolozi… a njima se pridružujemo i mi, novinari.

Poslušajte u Slušaonici