Hrvatski radio

Radio Knin

Počinje obnova stare gradske jezgre

24.12.2021.

14:01

Autor: Lidija Grubišić

Potpisani ugovori

Potpisani ugovori

Foto: Lidija Grubišić / HRT

U gradskoj upravi Knina potpisani su ugovori o izvođenju radova na obnovi stambenih i stambeno-poslovnih objekata te na uređenju skala u staroj gradskoj jezgri. Ukupna vrijednost radova je preko 11 milijuna kuna, a trebali bi biti dovršeni do kraja ljeta iduće godine.


7,2 milijuna kuna bit će uloženo u obnovu i uređenje stambenih i stambeno-poslovnih objekata s 4 poslovna prostora i 7 stanova.Riječ je o kadrovskim stanovima. Izvođač je tvrtka Crivac d.o.o. iz Solina. Radovi neće biti zahtjevni, no bit će pod strogim nadzorom konzervatora.

3,8 milijuna kuna vrijednost je radova na uređenju skala u Kumičićevoj i Kvaternikovoj ulici, na njihovu spoju i prolazu između Svačićeve i Jelačićeve ulice. Uredit će se i prateća infrastruktura, tj. kanalizacija, vodovod i javna rasvjeta, te postaviti turistička signalizacija. Radovi su dodijeljeni tvrtki Kameni zid d.o.o iz Drniša.

Ovo su projekti iz Intervencijskog plana Grada Knina u sklopu kojeg uskoro ide i obnova stare gradske tržnice i još jednog stambeno-poslovnog objekta s četiri stana i tri poslovna prostora. Cilj je vratiti život u staru gradsku jezgru, oživjeti gospodarstvo i turizam te ponuditi nove kulturne i zabavne sadržaje.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.