Hrvatski radio

Radio Osijek

GPP Osijek – Stižu novi autobusi i tramvaji

26.08.2022.

12:48

Autor: HRT

Dejan Rusmirović

Dejan Rusmirović

Foto: Željko Kovačević / HRT

Nakon obnove sjevernog kolosjeka tramvajske pruge u Strosamayerovoj u Osijeku, od Trga Ante Starčevića do crkva Svetog Roka, obnavlja se i južni dio.

Radovi na tramvajskoj infrastrukturi proširit će se od 5. rujna i u Radićevu ulicu, od Europske avenije do tržnice te u Reisnerovu od kružnog toka na Đakovštini do Športske dvorane Zrinjevac. Nakon toga slijedi i nabava niskopodnih tramvaja, ukupno njih 30, no za početak uz stići će ih 10 sredstvima iz fonda Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Dolaze i novi autobusi.

„Idući tjedan odlazimo u Poljsku na kontrolni pregled, i do sredine rujna, trebalo bi doći prvih 15 autobusa, a ostali stižu do kraja mjeseca. Što se tiče autobusne linije do Bilja općina će napraviti analizu potreba, a zajedno ćemo napraviti model po kojem će svi biti zadovoljni”, rekao je direktor osječkog GPP-a Dejan Rusmirović

Na pitanje hoće li poskupjeti vozne karte direktor Rusmirović je odgovorio kako se još uvijek rade izračuni, no da će povećanje biti nužno, oprimjerivši to iznosom koji se troši za pogonska goriva.

U samo 8 mjeseci potrošeno je 6 milijuna kuna, a to je iznos koji je podmirivao gotovo cijelu prošlu godinu.

„Struja nam je s 1,5 milijuna kuna otišla na 5,5. Do sada nismo ukinuli ni jednu liniju i u novom voznom redu ćemo paziti da nitko ne bude oštećen, no i mi ćemo morati naći načina da uštedimo tamo gdje je to moguće.”, poručio je Rusmirović u programu Radio Osijeka.

direktor GPP-a Dejan Rusmirović u programu Radio Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.