Hrvatski radio

Radio Osijek

AUK i Filozofski fakultet potpisali Sporazum o suradnji

29.11.2022.

16:05

Autor: Radio Osijek

Znanstvena suradnja

Znanstvena suradnja

Foto: M.Milas / Radio Osijek

Dva će osječka fakulteta - Akademija za umjetnosti i kulturu te Filozofski fakultet - zajednički razvijati znanstvene projekte vezane za Centar istraživanja u umjetnosti i znanosti. Potpisnici Sporazuma o suradnji dekani tih dviju ustanova, Helena Sablić Tomić i Ivan Trojan. 

Akademija za umjetnost i kulturu uputila je inicijativu Filozofskom fakultetu da pokušaju zajednički razvijati znanstvene projekte vezane za Centar za istraživanja u umjetnosti i znanosti koji vodi profesor Krešimir Purgar. "Smatrali smo da kao Akademija koja je vidljiva u umjetničkom prostoru trebamo biti vidljiviji i u znanstvenom prostoru. Osim  što bismo s Filozofskim fakultetom razvijali znanstvene projekte, išli bismo i u suizdavaštvo časopisa  "Nove teorije", istaknula je dekanica Akademije za umjetnost i kulturu Helena Sablić -Tomić. A da nisu potpisali samo neki generalni sporazum, nego su značajnije produbili suradnju dvaju fakulteta potvrdio je i dekan Filozofskog fakulteta Ivan Trojan. "I dosada smo imali suradnju vidljivu kroz festivalski program Punkt i kroz spomenuti časopis "Nove teorije" koji će se izdavati jedne godine pod umjetničkom palicom kolega s UAOS-a, a druge godine pod uredničkom palicom kolega s Filozofskog fakulteta. Uz pomoć te jedne pozitivne suradnje razvijamo čitav niz i znanstvenih i umjetničkih djelatnosti kako bismo pojačali utjecaj onih suviše hermetičnih rečenica koje oblikuju profesori i znanstvenici s našeg fakulteta, jer Akademija za umjetnost i kulturu  stvara pozitivan utjecaj u umjetničkom smislu".    

Galerija
Znanstvena suradnja, Foto: M.Milas/Radio Osijek
Znanstvena suradnja, Foto: M.Milas/Radio OsijekZnanstvena suradnja, Foto: M.Milas/Radio OsijekZnanstvena suradnja, Foto: M.Milas/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.