Hrvatski radio

Radio Pula

Poseban program na državni praznik

03.08.2022.

16:15

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Najavljen Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije u Puli

Najavljen Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije u Puli

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

U sjedištu Istarske županije u Puli najavljen je program jubilarnoga desetog Mimohoda branitelja Istarske županije, koji će se održati u petak, 5. kolovoza na Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Predstavnici Županije i braniteljskih udruga pozvali su sve građane da se pridruže u obilježavanju ovog važnog dana za Hrvatsku.

S predstavnicima udruga branitelja mimohod su najavili župan Boris Miletić i zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul. Iz Koordinacije udruga branitelja Istarske županije – predsjednik Koordinacije istarskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Marijan Kaurić pozvao je sve građane da se pridruže Mimohodu. Član organizacijskog odbora Ivica Lerotić istaknuo je izuzetno velik značaj ovih dana za Hrvatsku, branitelje i njihove obitelji.


U nastavku poslušajte reportažni prikaz s konferencije za novinare koja je održana u sjedištu Istarske županije u Puli i na kojoj je najavljen program jubilarnoga desetog Mimohoda branitelja Istarske županije.


Najavljen 10. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije u Puli

Ovo su Dani ponosa i slave branitelja i njihovih obitelji, koje su dočekivale s ratišta svoje najmilije; sinove, muževe, braću i sestre. Moramo stalno podsjećati na to da je Hrvatska vodila obrambeni i pravedni rat, koji je nama nametnut.

Ivica Lerotić, hrvatski branitelj, član koordinacije Mimohoda

U petak je u 8 sati misa u Katedrali Uznesenja Marijina u Puli. U 9 i 15 polaganje vijenaca na Centralnom križu, odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Potom, u 9 i 45 polaganje vijenaca u parku Franje Josipa i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.


U 10 sati kreće Mimohod branitelja Istarske županije ispred Parka Franje Josipa preko Kolodvorske te ulice uz Valerijin park, pa Istarskom ulicom, Giardinima i Laginjinom ulicom do Doma Oružanih snaga Republike Hrvatske (ulaz nasuprot Kazalištu). U 10 i 30 su pozdravni govori a u 10 i 45 otvara se Izložba 10 godina Mimohoda branitelja Istarske županije i moći će se pogledati pet dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Županijski dnevnik Radio Pule

Glavna informativna emisija HRT-a Radio Pule od ponedjeljka do subote u 16 sati donosi vijesti i aktualnosti iz Istarske županije, zemlje i svijeta. Županijski dnevnik sadržava i pregled kulturnih i sportskih zbivanja te vremensku prognozu.

Poslušajte u Slušaonici