Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prva večer "Kvarnerića" pred prepunim HKD-om

04.10.2014.

12:59

Autor: Alba Nacinovich

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć je u prepunoj dvorani HKD-a na Sušaku održana prva večer 13. izdanja "Kvarnerića", festivala dječjeg stvaralaštva namijenjenog očuvanju rodnoga dijalekta. Više od 250 mališana iz naše županije predstavilo je svoje glazbeno-scenske uratke nastale u školskim i glazbenim radionicama.

Prve večeri najviše je slavila Osnovna škola Viktora Cara Emina iz Lovrana, koja je u kategoriji do 12 godina pjesmom Lovranska črešnjica odnijela nagradu publike i nagradu Radio Rijeke za najbolju interpretaciju. Njezina Područna škola Eugen Kumičić iz Mošćeničke Drage svojom je Škurom burom osvojila nagradu Novog lista za najbolji tekst. 

U kategoriji od 12 godina nagrada za najbolju interpretaciju pripala je Osnovnoj školi Kostrena, a nagrada publike Osnovnoj školi Vežica.

U kategoriji udruga, Radio Rijeka je za najbolju interpretaciju nagradila delničku podružnicu Udruge Dijamant klasika, dok je Udruga Ri Dance osvojila najviše simpatija publike. 

Nagradom za najbolje skupno pjevanje okitila se Osnovna škola Drago Gervais iz Brešca, a za najljepšu pjesmu o moru izabrana je More kanta u izvedbi Dječjega pjevačkog zbora Mići Boduli iz Krka. 

U revijalnom djelu programa nastupili u Eni Jurišić, Antonio Krištofić, Antonela Doko, Jozefina i Alen Polić. Svoju samostalnu točku predstavili su i prateći zborovi festivala: zborovi Osnovnih škola Viktora Cara Emina i OŠ dr. Andrije Mohorovičića.

Druga i završna večer održava se večeras u sportskoj dvorani u Matuljima u 18:30 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.