Hrvatski radio

Radio Rijeka

Armada u Torshavnu

30.07.2014.

20:57

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Podrška Armade nogometašima Rijeke neće izostati niti na udaljenom sjeveru Europe.

U 18 sati po lokalnom vremenu izveo je Matjaž Kek momčad na umjetni travnjak nacionalnog stadiona u Torshavnu. Odradili su Bijeli trening po jakom vjetru uz povremenu slabu kišu. Domaćini sutra ne očekuju pun stadion. Mnoga od 6400 mjesta ostat će prazna. No pet je mjesta već rezervirano za pripadnike Armade.

Helena, Denis, Dino, Mateo i Dule podržat će bijelu momčad i na dalekom sjeveru Europe. Iz Rijeke su krenuli još u ponedjeljak. Nakon 18 sati vožnje automobilom do Danske, čekalo ih je još 30-tak sati vožnje trajektom do Torshavna. U glavni grad Farskih otoka stigli su dva sata prije početka treninga. Samo je povratna karta za  trajekt koštala 350 Eura po osobi, bez automobila. Najudaljenije je ovo klupsko gostovanje riječke Armade.

Temperature, barem one formalne na Farskim otocima i nisu pretjerano niske. Kreću se tijekom dana oko 13 stupnjeva Celzijevih. No, konstantan vjetar prodire do kostiju i bitno povećava osjećaj hladnoće. Baš poput primorske bure. Kažu domaćini da se ljeti temperature znaju popeti i do vrtoglava 23 stupnja Celzija. I iako se na ulicama glavnoga grada i danas mogao vidjeti poneki prolaznik u kratkim rukavima, sliku vremenskih prilika u Torshavnu najbolje oslikavaju upaljene grijalice na hotelskoj terasi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.