Hrvatski radio

Radio Rijeka

Matošević: Nema euforije, ali dečki zaslužuju da se spusti druga tribina!

29.07.2014.

13:37

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ne bi htio da se diže neka euforija, ali dečki će svojim radom i zalaganjem pokazati da zaslužuju da se spusti i druga tribina! Želimo vratiti Zamet u vrh hrvatskog rukometa, gdje mu je i mjesto, kaže Valter Matošević.

Ako se po jutru dan poznaje, trebala bi ovo biti vrlo dobra sezona za rukometaše Zameta. Financijski krah prošle godine gotovo je uništio jedinog riječkog premijerligaša, ali dolaskom nove uprave stvari su polako počele sjedati na mjesto.

Iza kluba je jedna turbulentna sezona, u kojoj je ostvaren odličan rezultat. To je svojevrstan paradoks, iz kojeg mi ipak izvlačimo optimistične najave i dobra očekivanja za sljedeću sezonu. Drago mi je što su stručni stožer, kao i gotovo cijela momčad ostali na okupu, kaže predsjednik Zameta Vedran Devčić.

Dugovi igračima gotovo su kompletno sanirani, a do početka nove sezone sva će potraživanja biti naplaćena. To je najvažnije, da se momčad može koncentrirati samo na taj sportski dio, na igru, a mi ćemo se u klubu pobrinuti da organizacijski dio funkcionira bez problema, govori direktor Vedran Babić.

Šest klubova ispada - Od sljedeće sezone Premijer liga brojat će 10 klubova, umjesto dosadašnjih 14. U reorganizaciji natjecanja to znači da će čak šest klubova ove godine pasti u niži rang, što će učiniti ovu sezonu još uzbudljivijom i napetijom.

Trenerski dvojac Marin Mišković-Valter Matošević i dalje će voditi prvu momčad, dok je za kondicijski dio zadužen Emil Baltić. 25 igrača okupilo se na jučerašnjem prvom treningu, do kojih će 18 ući u kadar za sljedeću premijerligašku sezonu.

Imamo šest tjedana do početka prvenstva, moramo se prije svega fizički dobro pripremiti. Odigrat ćemo šest, sedam prijateljskih utakmica i dati sve od sebe u novoj sezoni. Ne bi htio da se diže neka euforija, ali dečki će svojim radom i zalaganjem pokazati da zaslužuju da se spusti i druga tribina! Želimo vratiti Zamet u vrh hrvatskog rukometa, gdje mu je i mjesto. Ali prije svega momčad mora stasati, ove sezone skupit će vrijedno iskustvo, rekao je Valter Matošević.

Nova sezona Premijer lige počinje 6. rujna, a prije toga, 27. kolovoza Centar Zamet ugostit će jednu humanitarnu utakmicu. Nakon pet godina u Rijeku dolazi hrvatski prvak Zagreb, koji će sa Zamećanima odigrati susret za devetogodišnjeg Deana Doknića, koji boluje od cerebralne paralize.

Predstavljena su i dva ovoljetna pojačanja. U redove Zameta pristigli su Lovro Jotić iz Umaga te Petar Jelušić, 24-godišnjak koji je nastupao za Matulje. Sezonu je najavio i kapetan Milan Uzelac, već 19 godina član Zameta. Uskoro će i jubilej…možda u Ligi za prvaka!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.