Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grijanje i onima koji nemaju ugovor s dobavljačima

28.08.2014.

12:41

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Korisnici toplinske energije koji do 1. lipnja nisu sklopili ugovor s dobavljačima, ipak će i ove zime biti na toplom zahvaljujući uredbi kojom je Vlada izmijenila zakon.

Kako 1. rujna 2014. godine ne bi došlo do prekida isporuke toplinske energije, hrvatska Vlada je tijekom ovoga mjeseca donijela Uredbu o dopuni Zakona  o tržištu toplinske energije. Prema spomenutom zakonu, da bi potrošač - odnosno kupac toplinske energije - bio siguran da će je i uredno dobivati, bilo je predviđeno sklapanje ugovora između ovlaštenog predstavnika suvlasnika zgrade i opskrbljivača do 1. lipnja ove godine.

Da se ne bi dogodilo da zbog nesklapanja ugovora do zakonom zadanog roka potrošač ostane bez toplinske energije, donesena je Uredba kojom se ta mogućnost poništava. O tomu je, među ostalim, bilo riječi na  otvorenoj tribini koju je danas organizirala Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada u Rijeci.

Uredbu je komentirao predstavnik Hrvatske energetske regulatorne agencije Dalibor Pudić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.