Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi život crikveničkog Jadrana

08.02.2014.

12:02

Autor: Edi Kišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon tri i pol godine, okončan je stečaj crikveničke hotelske kuće Jadran. Slijede bolji dani za novi Jadran i ljude koji su ostali vjerni tom kvarnerskom hotelskom divu, usprkos svim nedaćama koje su ih pratile. Njima će se po planovima nove uprave pridružiti novi zaposleni kako bi se mogla pripremiti turistička sezona.

Stotine milijuna kuna duga prema državi pretvorene su u dionice. Najvažnije je bilo da nitko od radnika ne ostane bez posla pa je Jadran nakon stečaja preuzeo svih 139 tada zaposlenih radnika. Njihovi su ugovori sada na određeno vrijeme jer nadzorni odbori još nije prihvatio plan poslovanja. Novi predsjednik uprave Jadrana je Dino Manestar, koji je zadnje dvije godine bio veza između ministra financija Slavka Linića i stečajne upraviteljice Marije Ružić.

Postoji mogućnost i da država proda Jadran. Zainteresirane su poliklinika Katunar i Terme Selce koje bi razvijale zdravstveni turizam te neke poznate svjetske hotelske grupacije. Manestar ističe da prodaja Jadrana dolazi u obzir samo u paketu, koji ukupno vrijedi oko 490 milijuna kuna. Ključni element u ponudi nekog investitora ne treba biti cijena već kvaliteta ponude - veličina ulaganja u objekte, podizanje kategorije, otvaranje novih radnih mjesta i sve vezano za produženje sezone.

Sada se već priprema turistička sezona u kojoj će se mnogim objektima podići kvaliteta usluge. Ulaže se oko osam milijuna kuna za uređenje autokampa Selce, novu kuhinju u hotelu Zagreb te tapisone u hotelima Varaždin i Omorika, a posebno ponosno Dino Manestar najavljuje zvjezdicu više na hotelu Slaven. Sada iz Jadrana pozivaju lokalnu samoupravu da ih prati u ulaganjima za podizanje kvalitete i interesa za ovu turističku destinaciju. Javlja Edi Kišić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.