Hrvatski radio

Radio Rijeka

Obitelj pokreće vlastitu istragu o smrti Tina Grgurića

03.09.2014.

10:35

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šok i velika tuga, osjećaji su koji već peti dan prožimaju stanovnike Delnica, nakon što je krajem prošlog tjedna pristigla vijest da je na maturalnom putovanju u Španjolskoj tragično stradao učenik delničke Srednje škole. Njegova obitelj ne vjeruje španjolskoj policiji i pokrenula je vlastitu istragu.

Informacije španjolske policije prema kojima je maturant Tin Grgurić poginuo pri padu s dizalice i na gradilištu ograđenom visokim zidom, među njegovim je sumještanima i članovima obitelji dočekana s nevjericom. Kako se mladić, koji je nekoliko mjeseci prije puta ozlijedio lijevu ruku i osjećao posljedice, popeo na zid i dizalicu, samo je jedno od pitanja koje potiču sumnju.

Zbog toga je, u priopćenju poslanom Novom listu, obitelj stradalog 17-godišnjaka najavila zahtjev za nastavkom službene, te pokretanje privatne istrage preko odvjetničkog društva kako bi se utvrdile okolnosti što su prethodile tragediji. Uz zahvalu profesorima, djelatnicima agencije i veleposlanstva te prijateljima, obitelj Grgurić piše da je uspjela dobiti vrlo bitne informacije koje ih navode na zaključak da je izvješće katalonske policije ogromna laž.

"Činjenica je da nam to neće vratiti Tina, no barem ćemo nakon velikog upitnika moći staviti točku. Uz to želimo da sve buduće generacije maturanata koje žele ići u Lloret de Mar budu upoznate sa svime što se tamo dogodilo Tinu, ali i generacijama maturanata koje su tamo prije odlazile", stoji u priopćenju obitelji tragično preminulog Tina Grgurića. Dodaju i da će, čim budu imali pouzdane informacije, podijeliti ih s javnošću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.