Hrvatski radio

Radio Rijeka

Palčica, dodole, vilenjaci, vitezovi templari zakazali skup u Rijeci

06.06.2014.

17:14

Autor: Nina Deranja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Četvrti Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera ''Malik fest'' bit će održan u subotu 7. lipnja na tradicionalnoj lokaciji - Trsatska gradina i oko nje. Ulaz će biti slobodan, a čekat će vas mnoštvo likova iz prošlih ili novijih fantasy svjetova uz radionice, igre i fantastične delicije.

I ove godine organizacije fantasy događaja prihvatila se riječka Udruga NEOS Centar za poticanje osobnog razvoja, a partnera za organizaciju pronašli su u lovranskoj Udruzi za promicanje stare slavenske kulture Perunova svetinja koja se bavi promicanjem svetosti prirode i njenih pojava, proučavanjem kulturne baštine, umjetnosti, tradicionalne glazbe i plesa, narodnih običaja i tradicionalnog stvaralaštva.

Od 11 do 21:30, uz besplatan ulaz, u subotu 7. lipnja posjetitelji će se moći družiti s kostimiranim sudionicima, bićima iz mitova i legendi, sudjelovati u radionicama, drevnim igrama te kušati hranu iz prošlih vremena ili fantasy svijetova. Program je dostupan ovdje. 

Palčica, mitska bića, dodole, vilenjaci, likovi iz Game of Thrones i Dungeons and Dragons, zvončari, vile, žongleri, vitezovi templari... tko će sve još biti na Gradini osim vas doznala je Nina Deranja:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.