Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pola stoljeća hrvatskoga paraolimpizma slavi se u Rijeci

05.09.2014.

12:32

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon svečanosti u Gradu Rijeci, Hrvatski paraolimpijski odbor svojih 50 godina obilježava akademijom u dvorani na Zametu te humanitarnom utakmicom na Kantridi, u kojoj će snage odmjeriti Vatreni iz 1998. te legende riječkoga sporta.

Dolazak na humanitarnu utakmicu najavili su gotovo svi Vatreni te legende riječkog sporta poput Aramisa NaglićaValtera MatošecvićaMarija Šivolije, kojima će pomoći nekadašnji olimpijci Mladenović, Šarić, Brajković, Pilipović, Žganjer, Peršon, Hrstić, Bjelanović te na taj način paraolimpijcima čestitati vrijednu obljetnicu.

"Budite uporni i puni entuzijazma i u sljedećih 50 godina, budite primjer svima kako se pobjeđuju teškoće i sumorna današnjica", samo je dio lijepih želja izrečenih na prijemu u salonu Grada Rijeke povodom obilježavanja pola stoljeća Hrvatskoga paraolimpijskog odbora. Na prijemu je uz goste iz Austrije, Slovenije, Slovačke, Srbije, Crne Gore i Grčke bio i predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora sir Philip Craven, koji je izrazio divljenje prema ljubavi i toplini Rijeke prema paraolimpijskoj obitelji.

Popodne se u Centru Zamet održava svečana akademija, a završnica obilježavanja pola stoljeća hrvatskoga paraolimpizma je nogometna utakmica na Kantridi, u kojoj će nastupiti većina Vatrenih koji su 1998. na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj osvojili broncu na jednoj strani te legende riječkoga sporta na drugoj.

Pokrovitelj susreta, koji na Kantridi počnije u 19 sati, je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, a sav prihod od ulaznica namijenjen je zakladi "Paraolimpijac".Ukoliko ne možete do Kantride, a želja vam je pomoći razvoj paraolimpizma u Hrvatskoj, budite dio akcije "Pusti glas za dobru stvar" i nazovite 060 9003. Javlja Josip Krmpotić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.