Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zorica Kondža u programu Radio Rijeke o novoj pjesmi "Nemirno srce"

07.06.2023.

15:03

Autor: Albert Petrović

Zorica Kondža

Zorica Kondža

Foto: Dario Njavro / HRT

Zorica Kondža, jedna od ikona naše glazbe, promovirala je u programu Radio Rijeke novu pjesmu "Nemirno srce" s kojom će nastupiti na skorašnjem festivalu u Splitu.

Namjerno ne kažemo 'Splitski festival', jer to nije onaj na Prokurativama. Naime, Splićani će opet imati dva festivala, što će, bar u početku, izazivati zabune. 


Kako je do toga došlo, objašnjava Zorica Kondža: "Ako se sjećate festivala Melodije Jadrana, koji je Zdenko Runjić organizirao na bazenu na Zvončacu, kad se odvojio od Splitskog festivala. E, pa sad je nešto slično napravio Tomo Mrduljaš, koji je inače dugo godina uspješno vodio festival, a ove godine mu je natječaj, ajmo reć odbijen."


"Ja nisam već godinama na Splitskom festivalu, ali na ovaj Tomin ću doć. On će biti revijalnog karaktera i pada na zanimljiv datum, moj rođendan, 25. lipnja. Bio je to nekad Dan državnosti, ali su mi ga oduzeli. No, ja sam uvijek znala da je to 'važan' datum i eto", kaže, uz smijeh, za šalu uvijek spremna Zorica, koja je u međuvremenu postala i baka.


Na pitanje pjeva li već jednomjesečna unučica Natali, Zorica kaže: "Ja joj pivan, obnovila sam repertoar dječjih pisama i vratila se na početke, a ona širi okice, gleda me u čudu i pita se: što ova izvodi, kakve su ovo melodije."


Sve se to događa u tristo godina staroj kamenoj kući u Kaštel Sućurcu, Zoričinom roditeljskom domu koji je nedavno obnovila i redizajnirala pa sad izgleda kao iz bajke. 


Na kraju, uz premijeru nove pjesme, Zorica nije propustila priliku pozdraviti sve drage kolege i prijatelje iz našega kraja koje nije vidjela godinama, poslušajte:

Zorica Kondža u programu Radio Rijeke o novoj pjesmi "Nemirno srce"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.