Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnik replicira: "ViO je na teren izašao za 15 minuta"

17.05.2023.

13:07

Autor: Radio Sljeme

Havarija na vrelovodu

Havarija na vrelovodu

Foto: Boris Scitar / Pixsell

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u našoj je emisiji "Zagrebi po Zagrebu" opovrgnuo optužbe direktora HEP Proizvodnje, Roberta Krkleca kako je reakcija Vodovoda i Odvodnje u havariji na magistralnom vrelovodu, zbog čega ni danas svi dijelovi grada nemaju toplu vodu, bila zakašnjela.


Nesporno je da je izvođač od strane HEP-a svojim radovima doveo do puknuća magistralnog vrelovoda. Ekipa Vodoopskrbe i odvodnje tamo je bila u roku petnaest minuta, a bila je i policija što može i posvjedočiti. Ekipa ViO morala je zaustaviti curenje, ali na način da se ne poveća tlak u okolnim cijevima i da se ne dogode nova puknuća. Zbog eventualnih novih puknuća vode ne bi imao cijeli zapadni dio Zagreba. Za to postoje protokoli!

Podsjetimo, direktor HEP Proizvodnje, Robert Krklec prozvao je Vodoopskrbu i Odvodnju kojoj je, prema njegovim riječima, trebalo punih sat i 10 minuta da zatvori magistralni vodovod čije je puknuće uzrok tomu da pola Zagreba nije imalo tople vode. Zbog toga je puknuća i postrojenje Elektrane-toplane u Zagorskoj poplavilo.  

Situacija s toplom vodom danas se normalizira i do kraja dana sustav bi u potpunosti trebao proraditi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.