Hrvatski radio

Drugi program

Maja i Bruno Šimleša u humanitarnoj akciji prikupili više od pola milijuna kuna

09.09.2022.

15:54

Autor: Tea Rožman Svedrović

Maja i Bruno Šimleša

Maja i Bruno Šimleša

Foto: Bruno Šimleša / Privatni album

Gost emisije Bombonijera bio je sociolog, pisac, autor 10 knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti, a ponajprije veliki humanitarac Bruno Šimleša, koji je sa suprugom Majom prehodao 1100km spojivši najjužniju točku Istre – Rt Kamenjak, sa Prevlakom na samom jugu Hrvatske. Sve to kako bi prikupili sredstva za Udrugu SVE za NJU.

Maja i Bruno Šimleša u ovu humanitarnu pustolovinu krenuli su 2021. godine, prikupivši tada više od 260 000 kuna. Krajem ljeta 2022. prehodali su preostalih 600km od Knina do Prevlake i završili cijelu priču te za Udrugu SVE za NJU koja ženama oboljelima od raka pruža psihološku podršku, prikupili više od 530 000 kuna.


- U subotu smo ušli na cilj u Prevlaku uz puno suza, čak i mojih, a od supruge i koju više. Bilo je baš jako emotivno. S nama su ciljem prošle predivne žene Mihaela i Franica, žene koje su primile pomoć od Udruge SVE za NJU i kojima je dijagnosticiran rak dojke 2020. godine a završile su liječenje 2021. i cijelo su vrijeme imale otvorena vrata Udruge. 


- Udruga SVE za NJU više od 11 godina pruža psihološku pomoć oboljelima od raka i onda kada ne znamo što ćemo kada dobijemo dijagnozu, ne znamo kako se snaći, kako prihvatiti to, kako prihvatiti promijene na tijelu, kako reći svojoj djeci, kako se pomiriti sa svime, kako se snaći u toj buri emocija, tako da nama nikakav problem nije bio svoja dva godišnja odmora odvojiti za njih. Jako smo se dobro  oznojili, jako puno kila izgubili, jako puno noktiju smo izgubili jer takvo hodanje to iziskuje, ali ne bismo to mijenjali ni za što na svijetu, rekao je Bruno Šimleša.


Akcija još uvijek traje, a donacije je moguće uplatiti putem web stranice Čini pravu stvar i Keks Pay aplikacije.


S kakvim su se sve izazovima Maja i Bruno Šimleša susretali tijekom cijele avanture, poslušajte u nastavku.


Bruno Šimleša u emisiji Bombonijera

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Bombonijera

Zabavna emisija Bombonijera emitira se srijedom na 2. programu Hrvatskog radija. Donosimo zanimljive teme iz područja zdravlja, mode, sporta, rekreacije, kulture. Svakoga tjedna putujemo Hrvatskom i predstavljamo njezine prirodne ljepote.

Poslušajte u Slušaonici