Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen projekt DIGinLaw

30.11.2022.

13:31

Autor: Ana Mitar Šimić

Pravni fakultet Osijek

Pravni fakultet Osijek

Foto: Ana Mitar Šimić / Radio Osijek

Na Pravnom fakultetu u Osijeku održao se događaj usmjeren na podizanje svijesti o potencijalu digitalizacije za visoko obrazovanje gdje je predstavljen projekt naziva „Time to Become Digital in Law". 

Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu Erasmus + programa Ključna aktivnost 2 – Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse, odobrila je financiranje ovog dvogodišnjeg međunarodnog projekta.

Projekt DIGinLaw vodi konzorcij visokoškolskih institucija svjesnih koliko snažno digitalizacija utječe na društvo, znanost i prijenos znanja. Koristeći prednosti modernih tehnologija, DIGinLaw podiže svijest o digitalnim zahtjevima u visokom obrazovanju u području pravu i potiče stvaranje digitalne pismenosti i digitalnih kompetencija potrebnih na tržištu rada, što doprinosi slobodnoj migraciji visokoobrazovanih radnika te stvaranju otvorenog i uključivog društva pravnog znanja i otvorenog pristupa znanosti koja se bavi učincima digitalizacije na pravo i pravno obrazovanje.

U okviru događaja, projektni partneri predstavili su dosadašnje rezultate projekta te otvoriti raspravu s dionicima obrazovanja (na svim razinama), kao i javnim i nevladinim sektorom te potencijalnim poslodavcima o mogućnostima i potencijalu korištenja digitalne tehnologije u VO, obrazovanju odraslih (cjeloživotnom obrazovanju), odnosno formalnom i neformalnom obrazovanju.


Više o događaju i projektu poslušajte u reportažnom prikazu.

Reportažni prikaz

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.