Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gimnazija Andrije Mohorovičića slavi 30. rođendan!

17.11.2022.

11:24

Autor: Radio Rijeka

30. obljetnica GAM-a

30. obljetnica GAM-a

Foto: Gimnazija Andrije Mohorovičića / Facebook

Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka 1992. dobila je svoje ime te ove godine slavi 30. rođendan. Tim povodom u školi se odvijao rođendanski tjedan, a ključna svečanost je 17.studenoga! 


Školski program rođendanskog tjedna obuhvatio je  zanimljiva gostovanja. 


Dr. sc. Ana Alebić-Juretić održala je predavanje o fijumanskome idiomu i esperantu, bivši učenik Ivan Žeželj predstavio je svoje novinarsko iskustvo, organizirana su druženja s bivšim učenicima – studentima geografije te razgovor s pjesnikinjom Ivanom Vučetić. 


Prikazani su videouradci na talijanskome jeziku, održana radionica o izolaciji DNA iz svježega materijala te Action painting. 


Predstavljeni su brojni radovi povezani s književnošću i drugim predmetima nastali u okviru projekta Genijalke iz romana. Primjerice, održana je debata o Milevi i Albertu Einsteinu na temelju romana Slavenke Drakulić te izlaganja o nizu romana. Uz to u hodnicima su izloženi kreativni radovi inspirirani Marinkovićevim „Rukama“. 


Centralna svečanost odvija se 17. studenoga u HKD-u na Sušaku gdje se predstavljaju svi školski aktivi te slavi 30. rođendan GAM-a i 35. rođendan Združenoga pjevačkog zbora GAM-a i PRHG-a. 


Uz zboriste nastupa i školska plesna skupina te se predstavlja projekt Ulice. 


Također, obilježava se 15 godina nastave za Njemačku jezičnu diplomu – DSD. 


Nakon svečanosti gamovce će ugostiti Dnevni boravak, u kojemu će se slušati glazba nekadašnjih učenika. 


Tu nije kraj! Već 30. studenoga u GAM-u će gostovati šahovski velemajstor Ognjen Cvitan, a maturanti pripremaju veliko internetsko iznenađenje – knjigu uspomena. 


Novinarska skupina pokrenula je mrežnu stranicu MOHOgenijalke, u okviru projekta Genijalke iz romana, na kojoj se objavljuju razgovori s bivšim i sadašnjim uspješnim učenicama te promovira čitanje književnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.