Hrvatski radio

Radio Rijeka

Volim pse ili kako je jedna Gala iz Kine pronašla dom u Hrvatskoj

04.03.2023.

14:28

Autor: Iva Pavletić Crnić

Sanja i Gala na jednom od Wildlife tumaranja

Sanja i Gala na jednom od Wildlife tumaranja

Foto: Sanja Tumara / Facebook / -

Nije slučajno, dan nakon što smo 3. ožujka obilježili World Wildlife Day, na Kaf'e Radio Rijeke došla nam je gošća Sanja Tumara, suosnivačica i glavna urednica portala Volim pse

Sanja Tumara inače je novinarskog zanata. Prošla je kroz sve postojeće medijske formate, radila na dokumentarcima, vodila odnose s javnošću, zaljubljenica je u knjige i književnost, ali i u prirodu i životinje. 


Vlasnica je engleskog hrta, odnosno hrtice Gale, koju je udomila 2019. godine i to iz daleke Kine. 


Potaknuta tužnom i nehumanom pričom s kojom se susreće upravo ta pasmina, iskoristila je društvene mreže za promociju pasmine, ali i radi podizanja svijesti ljudi zbog patnji koje ti psi prolaze zato što su - brzi. 


Engleski i španjolski hrtovi (greyevi i galgi), podsjeća Sanja, nisu divlje životinje, ali i danas su ugrožene vrste/pasmine: u Španjolskoj ih izrabljuju za lov, u Irskoj za utrke... 


Zavirite na portal Volim pse i poslušajte kako je jedna Gala našla dom i još malo više:

Kaf'e sa Sanjom Tumarom ili kako je Gala našla dom

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Kaf'e

Kavica subotom ujutro, i to uvijek u društvu nekog aktualnog i zanimljivoga gosta, točno u 11 sati. Kafe (naglasak na zadnjem slogu, naravno!) naizmjenično kuhaju (iz automata) voditelji i novinari Radio Rijeke.

Poslušajte u Slušaonici