Hrvatski radio

Radio Sljeme

Crna budućnost Zelene tržnice?

05.04.2022.

14:47

Autor: Ivan Fedor, Radio Sljeme

Zelena tržnica na Žitnjaku

Zelena tržnica na Žitnjaku

Foto: Radio SLjeme/Hrvatski radio / HRT

OPG-ovi sa Zelene tržnice na izmaku su snaga. Ako im Grad ne omogući selidbu na prihvatljivu lokaciju, spremni su na prosvjed. O razlozima mogućeg prosvjeda bilo je riječi u našoj emisiji "Gradska posla" urednika Ivana Fedora.

U svibnju bi trebao početi projekt denivelacije Slavonske avenije kojim je predviđeno izmještanje Zelene tržnice. S bivšom Gradskom upravom poljoprivrednici su se dogovorili da će nova tržnica biti izgrađena kod trgovačkog centra Bauhaus. No, aktualna vlast tvrdi da taj projekt stoji 13 milijuna kuna i da lokacija nije pripremljena. 


U zamjenu su im ponudili lokacije kod Diokija i Zagrebačkog velesajma, no te lokacije poljoprivrednicima nisu prihvatljive te najavljuju da sa Zelene tržnice ne žele otići dok ne dobiju trajno rješenje. Poslušajte u emisiji!


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Gradska posla

Uvijek provjereno i bez zadrške - o gradu i onima koje financiramo prirezom : "Gradska posla" slijede stope rado slušanih emisija Radio Sljemena gradske tematike. Budite s nama utorkom od 10 sati i 30 minuta. Urednik je Ivan Fedor.

Poslušajte u Slušaonici