Hrvatski radio

Radio Sljeme

Oko 60 Zagrepčana pripremljeno za tržište rada u sklopu projekta "Ponovno aktivni"

16.02.2023.

12:40

Autor: HRT Radio Sljeme

Projekt Ponovno aktivni

Projekt Ponovno aktivni

Foto: Ivan Fedor / HRT Radio Sljeme

Oko 60 Zagrepčana, ujedno i korisnika zajamčene minimalne naknade, u dobi od 25 do 55 godina prošlo je kroz brojne aktivnosti projekta "Ponovno aktivni" kako bi se spremno uključili na tržište rada. Grad Zagreb, zajedno s partnerima, za njih je  pripremio brojne zanimljive radionice. 


Cilj je bio sudionicima projekta omogućiti da nakon dugotrajnog izbivanja s tržišta rada, kroz rad sa stručnjacima, ponovno steknu radne navike i vještine, ali i da primjerice nauče napraviti dobar životopis te postanu vješti u radu s nekim računalnim programima. Nakon završetka projekta, manji broj polaznika, njih 5 posto se i zaposlio, rekla nam je Zorana Uzelac Bošnjak, pomoćnica pročelnice za socijalnu politiku: 


"Ono što je također važno istaknuti jest činjenica da je dio korisnika koji su bili zainteresirani za uključivanje u projekt, ali iz određenih razloga nisu sudjelovali u njemu, uglavnom nisu sudjelovali jer su se sami zaposlili. Dakle, njima znanja s radionica nisu bila toliko potrebna, i pohvalno je da su samoinicijativno krenuli na tržište rada.


Također, na zapadu grada u sklopu projekta uređen je i prostor u kojem će Grad i resorni gradski ured, u budućnosti, nastaviti provoditi projekte slične tematike.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.