Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kreće obnova bolnica u Zagrebu

20.09.2022.

12:20

Autor: HRT Radio Sljeme

KB Merkur

KB Merkur

Foto: HRT Radio Sljeme / HRT

Bolnice u Zagrebu napokon kreću s obnovom od posljedica potresa. Prva na redu s cjelovitom obnovom je KB Merkur, a njoj će se pridružiti i KBC Sestre Milosrdnice, Petrova, Jordanovac te dio Rebra.

Ukupna vrijednost radova je 2 milijarde 700 milijuna kuna, a sve se financira iz europskih sredstava. "Svi radovi - i projektiranje i izvođenje - moraju biti gotovi unutar godine i pol.", kaže državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić.


"Što se tiče Merkura, radovi će biti u dvije etape. Prva etapa je zapadni dio koji obuhvaća staru zgradu "Vuk Vrhovac" i polovicu zgrade koja u užem smislu obuhvaća Merkur. U drugoj etapi dolazi do zamjene, pa se u obnovljene dijelove vraćaju pacijenti i bolničko osoblje, a radi se na ostatku bolnice. Osim ginekologije i porodništva, sve ostalo - i ambulanti i bolnički pogon - obavljat ćemo kao i do sada, samo u nešto skučenijim uvjetima.", rekao je pomoćnik ravnatelja KB Merkur za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor dr. Marko Martinović.


Detalje o obnovi bolnica u Zagrebu pogledajte i poslušajte u emisiji Gradska posla.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.