Hrvatski radio

Radio Sljeme

Moj firtl: Grad nema novca za sanaciju platoa u Dugavama - građani ogorčeni!

28.01.2022.

13:35

Autor: Ivana Radaljac Krušlin/Radio Sljeme

Derutan plato u Dugavama

Derutan plato u Dugavama

Foto: Radio SLjeme/HRT / Radio Sljeme

Iako je bila pokrenuta izrada projektne dokumentacije za sanaciju pješačkog platoa u Ulici svetog Mateja u Dugavama, dolaskom nove vlasti to je zaustavljeno zbog nedostatka novca. Riječ je o oko 220 000 kuna za dokumentaciju te dodatnih 10 milijuna za sanaciju.


U našoj emisiji "Moj firtl" okupili su se građani te predstavnici Grada i Vijeća gradske četvrti, a emisiju pogledajte u nastavku...

Grad je, kao vlasnik cijele plohe, ali i većine garaža koje su smještene ispod platoa, stanarima dao do znanja da je statika kompleksa upitna, ali da novaca za sanaciju sada nema. Obećanje koje su stanari dobili još prije nekoliko godina o tome da se na plohu zabranjuje "penjanje" teškim kamionima Čistoće, kao i dostavnim vozilima, nitko ne poštuje. Žardinjere u kojima je nekada bilo zelenilo danas su samo zahrđala armaturna konstrukcija koja k tome prijeti da će se urušiti. U garažama odavno nema struje zbog vlage koja probija kroz zidove, a oborinske vode sada već narušavanju i betonske pristupne mostove.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Moj firtl

"Moj firtl" svakog petka otkriva nove probleme Zagrepčana koji se s povjerenjem javljaju autoru emisije Ivanu Hlupiću. Iza nas su već desetci riješenih gradskih problema, kilometri uređenih nogostupa i ulica, zasađeni drvoredi, preuređeni parkovi...javite nam se i vi jer - nama je stalo!

Poslušajte u Slušaonici