Hrvatski radio

Radio Sljeme

Obnova Zagreba: "Kad ima volje, nema načina"

23.03.2022.

05:50

Autor: Ivan Fedor, Radio Sljeme

Ulica kneza Mislava 18

Ulica kneza Mislava 18

Foto: Radio Sljeme / Hrvatski radio

Volju, znanje, spremnost, projekte, dokumente i živce - sve su to imali stanari Mislavove 18, pa svejedno obnovu zgrade čekaju pune dvije godine. Iako su projekt inicijalne obnove imali već u travnju 2020., podigli nekoliko kredita, dobili ponude i pronašli izvođače radova, još uvijek čekaju potvrdu iz Ministarstva kako bi mogli krenuti s konstrukcijskom obnovom cijele zgrade.

Ističu kako je potrebno ubrzati proces, olakšati komunikaciju s nadležnim uredima te potaknuti ljude da krenu u proces samoobnove.


S čim su se sve u svom dvogodišnjem putovanju obnove susreli stanari Mislavove 18, saznajte od predstavnice suvlasnika Sanje Kraljević i voditelja projekta obnove zgrade profesora Berislava Medića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Gradska posla

Uvijek provjereno i bez zadrške - o gradu i onima koje financiramo prirezom : "Gradska posla" slijede stope rado slušanih emisija Radio Sljemena gradske tematike. Budite s nama utorkom od 10 sati i 30 minuta. Urednik je Ivan Fedor.

Poslušajte u Slušaonici