Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tko uništava mladu bukvu na Adolfovcu?

02.03.2022.

20:24

Autor: Ivan Fedor/Radio Sljeme

Uništena šuma na Adolfovcu

Uništena šuma na Adolfovcu

Foto: Miroslav Šeb/Hrvatski radio / HRT

Nedavno su uništena mlada stabla kod Adolfovca na Medvednici. Međutim, to nije izolirani incident, uništavanje šume u ovom Parku prirode traje već neko vrijeme. Iz Šumarije Zagreb poručuju da se o šumi vodi briga i da uništavanja nema. Što je još rečeno o uništavanju šume na Medvednici, poslušajte u emisiji "Gradska posla" urednika Ivana Fedora.   

Ivica Dugački, upravitelj Šumarije Zagreb, osvrnuo se na ovaj incident na Adolfovcu te istaknuo:


"Ne možemo reći da je to sječa, već više imitacija šumske njege. Međutim, to je učinjeno vrlo nestručno te je počinjena velika šteta. Šuma koja je stara 10 godina posječena je tako da su mladice odsječene. Sada, šuma stara 10 godina je unazađena minimalno 8 godina i sada moramo raditi ispočetka. Radi se o površini od nekih 2500 kvadrata, dakle nije mala površina."


Slučaj je prijavljen Državnom inspektoratu, a iz Šumarije Zagreb pozivaju sve koji znaju nešto više da im se slobodno jave.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Gradska posla

Uvijek provjereno i bez zadrške - o gradu i onima koje financiramo prirezom : "Gradska posla" slijede stope rado slušanih emisija Radio Sljemena gradske tematike. Budite s nama utorkom od 10 sati i 30 minuta. Urednik je Ivan Fedor.

Poslušajte u Slušaonici